Communicator Op Energetisch Niveau
Roberta Aiello
  • © 2024 Roberta Aiello Contact 0

Roberta Aiello

Brandnetelsoep

Brandnetelsoep
Brandnetelsoep is volgens de boekjes echt super gezond. Brandnetels had ik eerder al een stukje over geschreven en die informatie kan je HIER vinden. Dus ga het hier niet hebben over de medicinale werking van de brandnetels. Maar wel dit heerlijke recept delen wat er helaas niet voor zorgde dat ik niet ziek werd.


Voel heel goed of dit iets is waar je trek in hebt. Ik geloof er enorm in, als je een beetje weet hoe je lichaam voelt als het gezond is, dat je ook kan voelen wat goed voor je is en wat niet. Als iets je echt enorm tegen staat is daar vaak echt een reden voor. En dan moet je het echt niet nemen.

Het recept
2 handen brandnetel blad van de jonge brandnetels.
2 courgettes
2 grote chili pepers inclusief de zaden
5 knoflook teentjes of meer als je dat lekker vind
2 groente bouillon tabletten (als je vlees eet neem dan kippenbouillon)

Ik had samen met Artemisia 2 handen brandnetel blad gezocht. En thuis de brandnetels heel goed gewassen en daarna goed in de olijfolie gebakken. Toen de knoflook en de chili peper er bij gedaan en als laatste 2 fijngesneden courgettes. En heb dit gebakken tot alles een klein beetje bruin werd.

Toen een halve liter water er bij en met de staafmixer alles heel erg fijn gemalen. Daarna nog meer water er bij gedaan tot het de dikte kreeg die ik lekker vind.
Daarna pas als laatst de 2 bouillon blokjes er in gedaan en zachtjes laten koken voor ongeveer 15 a 20 minuten.

Deze soep was absoluut heerlijk en Eric vond dat ook. Maar toen ik ziek werd wilde ik helemaal niks meer eten ook die soep niet. Ik had het helaas ook erger te pakken dan hij toen ik ziek werd. Maar goed. Hij knapte ook sneller op, weet niet of dit door de soep kwam of omdat zijn immuunsysteem beter is. Het belangrijkste is dat het een recept is wat je kan proberen als je ziek bent maar zeker ook als je gezond bent.

En dan even wat informatie over de ingrediënten die ik er in gestopt heb.

Knoflook
Knoflook vergroot de weerstand tegen infecties en schimmels en wordt als een natuurlijke antibiotica gezien. Ook verlaagd knoflook, dankzij het stofje allicine, de bloeddruk. Knoflook draagt er dus aan bij dat je een gezond werkend immuunsysteem hebt.

Chili peper
Is heel hoog in vitamine A en C. En er zit een stofje in dat capsa
ïcine heet, wat je bloed beter door je lichaam laat stromen. Het is dus ook goed voor je hart en bloedvaten om regelmatig chili peper te eten. Ook zou chili peper helpen tegen slecht cholesterol. En werkt capsaïcine ook pijnstillend. Ook is er onderzoek gedaan dat mensen die dagelijks chili pepers eten dankzij het stofje capsaïcine minder kans hebben op hart en bloedvaat ziektes maar ook minder kans hebben op kanker. Maar goed ik beweer dat hier niet ik vermeld alleen wat ik gelezen heb. Eet eer niet te veel van want het kan ook voor spijsvertering problemen zorgen. Maar met mate stimuleert het juist weer de spijsvertering. Eet dus verstandig een paar keer per week een chili peper door je eten is lekker en gezond. Maar overdrijf het dus niet.

Courgette
De courgette is heel rijk aan mineralen zoals kalium, wat goed is om je hart en bloedvaten gezond te houden. Verder zit er ook een goede hoeveelheid vitamine B1, B2, B6, B11 en vitamine C is, wat weer goed is voor je immuunsysteem, maar ook voor je stofwisseling.

Terug naar Blog…

Aanmelden Voor Nieuwsbrief
icon-telegram.pngInstagram.pngFacebook.png