Communicator Op Energetisch Niveau
Roberta Aiello
  • © 2024 Roberta Aiello Contact 0

Roberta Aiello

Native American Style Flute

NativeAmericanStyleFluteRedKiteFlute
Ik ben echt jaren op zoek geweest naar een instrument, maar heb nooit dat ene instrument gevonden wat mij echt riep. Ik ben opgegroeid in een huis vol klassieke muziek. Dus als kind had ik piano les, maar dat vond ik persoonlijk helemaal niks. Ook blokfluitles stond op het programma op school, maar dat geluid, nee dat deed me ook echt helemaal niks. Later nog steeds als kind, op een fluit harp weekend waar mijn moeder ook les gaf, in Wales in Engeland, kreeg ik ook wat harp les wat ik wel absoluut helemaal geweldig vond. Maar ja een harp is wel een heel kostbaar instrument. Dus ook dat ging niet door. Ook een cello vond ik geweldig maar ook daar ben ik nooit aan begonnen. En tja uiteindelijk werd ik gewoon te oud dacht ik……


Maar een paar jaar geleden was ik bij een avond met drums, geen instrument wat mij persoonlijk enorm aan sprak om zelf te bespelen. Maar mocht toen wel ervaren wat het geluid van deze drums met je ziel kon doen. Het waren sjamanistische drums en meditatie avond in een cirkel van mensen die ook reiki deden. En mijn vader speelde daar dus de sjamanistische drum samen met nog een aantal mensen. Dit was echt enorm intens voor mij. En sindsdien voelde ik dat ik ook iets met geluid wilde doen. Maar ja wat?

Ik doe al jaren geleide meditaties, vooral omdat dit mij de kans geeft niet af te dwalen zoals een mindfullness meditatie wel kan doen. Want als ik niet op let dan dwaal ik echt af in mijn eigen gedachtes. Net als zovelen van jullie ook ervaren.
Ik ben altijd gek geweest op natuur geluiden en als er een speciaal soort fluit in zat dan kwam ik altijd helemaal in rust. Vooral als het van die prachtige lage tonen waren dreef ik volledig weg.
Ik realiseerde me alleen nooit dat het om een native American Flute ging waar ik zo van genoot. Tot een vriendin zei dat ze zo'n fluit ging kopen en ik volledig betoverd raakte door die fluit en het geluid er van. Sindsdien droomde ik er zelfs van en riep deze fluit me letterlijk elke avond en ook overdag en liet het me niet meer los. Ik moest gewoon ook zo'n fluit hebben. Dit was het instrument wat ik gezocht had. Waarna mijn zoektocht naar mijn eigen fluit ook begon.

Ik vond uiteindelijk deze fluit in Engeland. Van olijfhout met een mahonie houten kop. Verder kon ik kiezen voor 3 kleine half edelsteentjes en koos voor de regenboog maansteentjes. En het geluid van deze fluit is in F, wat het geluid van de hart chakra is. Ik ben ook al jaren met Binaural Beats bezig. En bij dit soort fluiten kan je er voor kiezen om hem in 440 en of 432 hz te krijgen. Nou is de muziek standaard sinds ongeveer 100 jaar 440hz maar als je het geluid van moeder aarde en je hart wil dan speel je in 432hz. En dit is dus het geluid waar ik voor gekozen heb. Met nog een extra blok zodat ik als ik ooit met andere zou willen spelen in 440hz kan spelen als dat nodig is.

Maar goed de reden dat ik dit nu in meditatie zet is omdat ik met deze fluit, ook al zit in nog maar in de begin fase van spelen, gemerkt heb dat ik nu al in een meditatieve staat kom met ook echt een complete leeg hooft als ik begin te spelen. Iets waar ik normaal eigenlijk alleen maar in kwam als ik naar een geleide meditatie luisterde of binaural beats. Dit zou dus misschien voor meer mensen een optie kunnen zijn die heel graag willen mediteren maar die het gewoon niet lukt om dat te doen om wat voor reden dan ook.
Deze fluit is echt heel makkelijk om te leren spelen. En het gaat er niet om dat je een concert musicus moet worden. Al speel je het maar puur voor jezelf dan is het al goed en bijzonder. Maar zoek wel naar het geluid wat bij je past. Luister dus veel fluiten en hun toon hoogtes.

Ik heb ook allemaal online cursussen aangeschaft via Udemy waar de cursussen regelmatig afgepitst zijn. Maar ook via Michael Tewanka heb ik een online cursus gedaan. HIER kan je zijn Nederlandse cursus vinden en HIER zijn Engelse cursus. Hij is ook de officiële importeur van de "Red Kite Flutes" in de Benelux. Wat echt veel goedkoper is om het bij hem te kopen dan in Engeland. Omdat je dan ook nog invoerrechten en BTW moet betalen en dat is echt belachelijk bizar veel. Maar ik werd gewoon verliefd op deze die ik nu heb en die had hij niet.

Je moet uiteraard veel oefenen wat ik meerdere keren dagelijks doe. En je houten fluit zeker 2 weken inspelen voordat je langer achter elkaar kan spelen.

Deze fluit die ik nu heb vinden mijn dieren ook echt allemaal fantastisch. Ze komen allemaal bij me liggen als ik aan het spelen ben. En of dit nou is omdat ik helemaal zen wordt of omdat het het geluid is weet ik niet. Maar Michael Tewanka speelt ook voor dieren wat ik geweldig vond om te zien. Want die kant wil ik ook uit. Helende muziek maken voor de dieren en hun mensen. Maar goed eerst moet ik nog flink leren en oefenen. En wie weet plaats ik in de toekomst wel wat muziek online om voor jullie te gebruiken in een meditatie met je dieren.

Terug naar Blog…

Aanmelden Voor Nieuwsbrief
icon-telegram.pngInstagram.pngFacebook.png