Communicator Op Energetisch Niveau
Roberta Aiello
  • © 2024 Roberta Aiello Contact 0

Roberta Aiello

Lente Griep

Lente-Griep
Tja en dan ben je jarig en lig je in bed met een lente griep. Cadeautje van de energie zodat ik een beter immuunsysteem heb. Nou ben ik er niet voor om dingen te onderdrukken. Paracetamol heb ik al jaren niet meer gebruikt en koorts onderdrukken ben ik echt niet voor tenzij iemand al te lang enorme hoge koorts heeft en het er niet op lijkt dat de koorts vanzelf verdwijnt. Maar in mijn ogen is de koorts daar met een reden, om de bacteriën om zeep te helpen met die hogere temperatuur. En als je het gaat onderdrukken dan zorg je er voor dat je lichaam geen kans krijgt de bacteriën geheel om zeep te helpen.


Nou was Eric al dagen eerder ziek geworden en had ik een heerlijke brandnetel soep gemaakt voor hem. Met alles er in wat goed is volgens de boekjes.
Knoflook en chili pepers en courgette. En was op een goede plek brandnetels gaan zoeken samen met Artemisia.

Echt deze soep was absoluut heerlijk en Eric vond dat ook. Maar toen ik ziek werd wilde ik helemaal niks meer eten ook die soep niet. Ik had het ook erger te pakken dan hij toen ik ziek werd.

Maar goed ik ga jullie niet vertellen hoe en wat je moet doen als je ziek bent. Ik deel alleen mijn eigen ervaring wat ik nu gedaan heb om mijn imuunsysteem te ondersteunen. En wie weet heb je er wat aan. Maar uiteraard is dit voor je eigen verantwoording.

Het enigste wat ik wilde eten was heel veel fruit en thee en pap. Uitgeperste sinaasappel en citroen. Ik had verder echt helemaal nergens zin in en dronk uiteraard wel heel veel water.

Wat mij heel goed hielp was vlierbessen siroop. Pure Manuca honing en thieves essentiële olie van Young living. Ik wil hier meteen vermelden dat ik absoluut niks promoot hier om in te nemen. Ik vertel alleen wat ik ingenomen heb. En ze hebben wel een speciale + versie olie die je veilig kan innemen. Mocht je interesse hebben dan is dit de link:
https://www.youngliving.com/nl_nl/products/thieves+

Ik nam hier 2x per dag 1 druppel thieves, samen met de manuca honing. 1x na het ontbijt en 1x voor het slapen gaan. Verder nam ik vlierbessen siroop wat ook iets is wat heel goed is voor je immuunsysteem.

De naam Thieves is overigens geïnspireerd door de legende van vier Franse dieven die van die grote neuzen droegen vol met deze kruiden. Deze dieven uit de vijftiende eeuw die alle huizen, waar mensen dood waren gegaan aan de pest, leeg roofde. Waren dankzij deze neuzen vol met deze kruiden immuun voor de pest.
Deze mix werd op een universiteit getest en bleek zeer effectief te zijn bij de ondersteuning van het immuunsysteem en een goede gezondheid. Die dieven waren dus zo gek nog niet. En dit zit er in die olie:

Vitamine C
De geconcentreerde citroen olie bevat enorm veel vitamine C, veel meer dan een een gewone citroen bevat. Ik zelf prefereer nog steeds verse citroen. maar een druppel olie in een glas water kan uiteraard ook.

Kruidnagel
Kruidnagel verbeterd de spijsvertering kalmeert de maag en helpt bij maag/darm klachten. Zoals opgeblazen gevoel, winderigheid en diaree. De olie bestanddelen in kruidnagel werken pijnstillend en ontsteking werend. En hebben een antimicrobi
ële werking tegen virussen, schimmels, bacteriën en parasieten. Ook helpt het tegen verkoudheid en nare mondgeurtjes.

Kaneelschors
Goed voor de spieren, en helpt de gewrichten gezond te houden. Kaneel zit Calcium, ijzer, fosfor, kalium, magnesium vitamine A en C in. Kaneel is goed voor de bloedsuiker spiegel. Kaneel red de vorming van kankercellen. en de vorming van bloedvaten in tumoren. Kaneel zou mogelijk voordeel kunnen hebben bij longkanker en maagkanker. Daar is onderzoek naar gedaan dat daar voldoende bewijs voor is gevonden en kan je
HIER vinden. Kaneel is in mijn ogen dus ook een enorme krachtig medicijn.

Eucalyptus
Eucalyptus is de stof in Eucalyptus die slijmoplossend werkt En ook helpt tegen hoofdpijn en een verstopte neus en hoesten. Verder heeft het antimicrobi
ële eigenschappen is heeft het dankzij de Limonene ontstekingsremmende antiocidante eigenschappen. Je kan ook een thee drinken met eucalyptus blad er in als je voelt dat je dat zou willen drinken.

Rozemarijn
Rozemarijn staat al sinds de oudheid bekend om haar medicinale eigenschappen. Rozemarijn staat er het meest om bekend dat het je hersens en geheugen stimuleert. Er zit een stof in Carnosinezuur waarvan bekend is dat dit dat het de hersens kan beschermen tegen schadelijke invloed van vrije radicale.

Vlierbessen
De vlierbes zit vol met vitamine C en E. En is ook super goed voor je immuunsysteem dankzij Anthocyanen wat de aanmaak van citokinen stimuleert. Citokinen zijn proteïnen de de rol spelen van boodschappers in je immuunsysteem. Dit is overigens onderzocht door een Duitse arts Dr Rechkemmer van het Bundesforschung Anwalt in Karlruhe. Ook helpen vlierbessen tegen keelontsteking en verkoudheid.

Wat ik als laatste wil zeggen is luister heel erg goed naar je lichaam. Doe niet wat anderen zeggen wat goed is voor je is als je zelf voelt dat je het niet wil doen of nemen. En laat je vooral niet bang maken als je iets wel of niet zou nemen.
Die brandnetelsoep was fantastisch voor Eric wat hem echt wel sneller beter liet voelen. Maar voor mij niet. Het stond mij alleen maar tegen toen ik ziek werd. Alles wat te kruidig was stond me tegen. Voor hem wat dat niet zo.

Ik ben inmiddels gelukkig weer een heel stukje opgeknapt. Maar het is een hardnekkig hoestje, wat ik na 2 weken nog steeds af en toe heb.


Terug naar Blog…

Aanmelden Voor Nieuwsbrief
icon-telegram.pngInstagram.pngFacebook.png